digitale rider

THEMA'S


Speakers Academy presenteert:

kunstenaar en spreker

Jimmy Nelson's droom is het visueel verenigen van cultuur en natuurlijke omgeving om deze op het hoogste podium van respect te plaatsen.

Mensen staan altijd centraal in zijn werk. Dagen of zelfs weken worden geïnvesteerd in het creëren van wederzijds vertrouwen, zodat beide partijen in staat zijn om een diepe connectie op te bouwen. Dit wordt bereikt door het tonen van een grenzeloze  respect en bewondering voor de mensen die hij fotografeert. Omdat er geen gemeenschappelijke taal is, moet Jimmy gebruik maken van zijn lichaamstaal om zijn emoties over te brengen. Zodra de locatie is gevonden en iedereen op zijn of haar plek staat, wordt natuurlijk licht verzameld middels reflectoren, waardoor de beelden baden in een warme gloed. De artistieke presentatie van Jimmy Nelson  is zeer doelbewust met als doel  bewustwording en het op gang brengen van een gesprek.

OVER JIMMY NELSON

KUNSTENAAR EN SPREKER

Tijdens het maken van het boek Before They Pass Away en Homage To Humanity is Jimmy over de wereld gaan reizen op zoek naar inheemse stammen op diverse continenten van de wereld. Met het nieuwste boek Between the Sea and the Sky in aantocht heeft Jimmy de pandemie maximaal gebruikt in de zoektocht naar de identiteit van Nederland. Hoe word je als fotograaf één met de camera en breng je de identiteit van Nederland in beeld?

THEMA 1: OP ZOEK NAAR JE IDENTITEIT

Nederland in beeld

In de hedendaagse maatschappij is vrijwel ieder bedrijf bezig om ‘inclusiever’ en meer diversiteit binnen de organisatie te implementeren. Wat kan jezelf doen (als individu/als medewerker binnen een bedrijf/als CEO) om je eigen idealen opzij te zetten en meer te kijken naar ‘het grotere plaatje’ in plaats van meegaan met de stroming?

THEMA 2: DIVERSITEIT EN INCLUSIE

Meer diversiteit

Waar is Jimmy tegenaan gelopen tijdens het samenstellen van zijn nieuwe project?
Hoe breng je de mensen op de foto in synergie voor ‘het perfecte plaatje’?

Wat is de boodschap die Jimmy met zijn project probeert over te brengen en wat heeft hij moeten doen om dat doel te bereiken?

THEMA 3: Personal experience

Jimmy's boodschap

Na het bijna twee jaar leven in een coronapandemie zijn wij als mensen wat afstandelijker gaan leven en dat resulteert in een iets mindere verbinding met je collega’s door het vele thuiswerken in plaats van kantoor. Als fotograaf moet je de verbinding zoeken tussen de geportretteerden en het doel wat je wilt bereiken met je foto. Wat voor tips heeft Jimmy als fotograaf voor de mensen in het bedrijfsleven om ook op afstand met elkaar te ‘verbinden’ en hoe houd je de connectie op een constant niveau?

THEMA 4: COMMUNICATIE / VERBINDING

Connectie met elkaar

Jimmy Nelson can usually be found in the farthest corners of the world. But in spring 2020, travel suddenly became impossible. So instead of flying around the world, Nelson stayed in the Netherlands, riding his bike all through the country’s fishing villages, polder landscapes and old fortified towns. This is where he discovered traditional Dutch dress and realized that it is just as unique as those of the Papuans or Maasai he had marveled at before.

For his first book Before They Pass Away (2013), Jimmy travelled across the world for over thirty years to meet people from thirty-five Indigenous cultures. In 2020, Jimmy re-launched  Before They Pass Away with new unpublished images and new insightful texts.

LEESVOER VOOR JONG EN OUD

Boeken en meer

EEN LEZING BOEKEN VAN JIMMY NELSON

MEER INFORMATIE